*Nettavisen* Nyheter.

Frp vil tvinge seg inn på laget

Fremskrittspartiet vil ikke lenger sitte på sidelinjen og heie på Høyre, Venstre og Krf. Nå kommer et knallhardt krav om spilletid.

«Bergen Frp vil i fremtiden ikke støtte dannelse av et byråd i Bergen hvor Frp ikke inngår.» Slik lyder det enkle, men dramatiske vedtaket partiet gjorde på gårsdagens årsmøte. Vedtaket betyr at partiet galant velter planene om et fortsatt samarbeid mellom de tre partiene, dersom de tre blir avhengige av Frps støtte for å få flertall i bystyret. For nå vil Frp selv i posisjon.

– Vi vil tvinge de andre partiene på borgerlig side til å velge, sier formann i Bergen Frp, Øistein Christophersen, til bt.no.

Partiet beskylder de regjerende byrådskameratene for å ha hindret gjennomførelsen av avtaler og aktiviteter som Fremskrittspartiet har vært med på å fremforhandle. Frp gikk i fjor ut av avtalen med det sittende byrådet, og de tre partiene måtte derfor vende seg til Arbeiderpartiet for å få støtte til budsjettet.

Christopersen og hans partifeller mener et samarbeid mellom Frp og de andre borgerlige partiene er den mest naturlige løsningen, og håper vedtaket kan være starten på et nytt borgerlig samarbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.