RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frps krav avvist

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Regjeringspartiene avviser en samarbeidsavtale med Frp. To av kravene er uspiselige.

Høyre, KrF og Venstre sier nei til Frps ønske om en forpliktende avtale som skulle vare til neste stortingsvalg i 2005.

Regjeringen startet forhandlingene med Frp først, og partene møttes klokka 11 tirsdag. Det tok nøyaktig ti minutter å bli enige om at Frp skulle få et skriftlig svar.

I svaret avviser regjeringstrioen en toårsavtale, i tillegg til kravet om å ettergi gjelden til sykehusene.

Sanner forklarer den kalde skulderen som regjeringspartiene gir Frp med at partiet står for langt unna Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Frp og regjeringspartiene står langt fra hverandre på flere områder som for eksempel næringspolitikk, miljø og bistand. En avtale med Frp vil gjøre det umulig for regjeringen å føre en helhetlig politikk. Vi må kunne samarbeide også med andre partier, sier han.

Vil forsøke mer

SI DIN MENING:
Overlever regjeringen budsjetthøsten?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
Nestformann i Frp, Siv Jensen, vil ikke gi opp forhandlingene med regjeringspartiene til tross for den klare avvisningen.

- Vi får gi dem en sjanse. Men forhandlingssituasjonen er vanskelig, særlig når det gjelder sykehus-avslaget. Derfor blir det svært vesentlig å se hvilket helhetlig politisk tilbud regjeringen kommer med når vi møtes igjen klokken 18, sier hun.

Det er altså fortsatt helt åpent hvordan forhandlingene mellom regjeringspartiene og Frp vil ende. Men det som er helt sikkert, er at det må føles utrolig bittert for Frp å få avslag på grått papir for sine to viktigste krav. Både Siv Jensen og Frp-formann har utallige ganger sagt at de er lut lei det de kaller «regjeringens vingling» i forhold til partiet som i sin tid sørget for at Bondevik kunne danne regjering.

Klokka 18.00 får vi kanskje svar på hvor lei Frp virkelig er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere