RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre drap i Norge

Sist oppdatert:
Mens 27 personer ble drept i Norge i første halvår i fjor, har det bare vært 17 drapsofre hittil i år.

Det viser tall fra Kripos, melder Dagsavisen ifølge NTB. I 2002 var det 23 som ble drept i løpet av årets seks første måneder, mens det i 2001 var 12 personer som ble drept. I 2000 var det 23 som ble funnet drept i samme periode.

Men politiavdelingssjef og leder av etterforskningsavdelingen ved Kripos, Ola Thune, sier at selv om det har vært færre drap, er flere av sakene til gjengjeld kompliserte og krever store ressurser.

Blant de store sakene er etterforskningen av drapet på politiførstebetjent Arne Sigve Klungland under ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. Også drapet på Anne Slåtten i Førde 6. juni krever en del ressurser. Ifølge Thune er det nå en tendens til at affektdrap, hvor det er kjente relasjoner mellom gjerningsperson og offer, har gått noe ned.

- Drap begått av ukjente, og kanskje personer med tilhørighet i lukkede kriminelle miljøer, eller fremmedkulturelle miljøer er blitt noe mer vanlig. Dette er imidlertid en tendens vi ønsker å se over tid for å kunne konkludere mer bastant, sier Thune.

I fjor ble det begått i alt 43 drap i Norge, og i 20 av sakene var det da ingen kjent relasjon mellom offer og gjerningsmann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere