RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: THOMAS WALLERUD FOSSE (Rogalands Avis)

Færre omkom i brann

Sist oppdatert:
Men desember er den måneden med flest boligbranner.

Halvveis ut i måneden var det registrert at 58 personer har omkommet i branner i Norge. Det er 19 færre branndøde enn på samme tid i fjor.

Men Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening vet at vi nå nærmer oss en periode av året hvor antall boligbranner øker dramatisk. Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at det er 50 prosent flere boligbranner i perioden 23. til 31. desember enn i en gjennomsnittlig periode på ni dager ellers i året.

Les også:Så lett tar juletreet ditt fyr

- Uavhengig av våre egne prognoser vil den endelige dødsbrannstatistikken for inneværende år forhåpentligvis vise et langt bedre resultat enn statistikken for 2008. Fjoråret var som kjent det verste dødsbrannåret på 29 år, poengterer Kalheim.

I fjor var det 83 som omkom i brann.

Ellers har direktøren i Norsk brannvernforening registrert at det ikke har vært noen katastrofebranner hittil i år.

- Vi har heldigvis unngått katastrofebranner med fem omkomne eller flere i en og samme brann. Dersom vi unngår slike nå på tampen av året, vil 2009 bli et «normalår» år hva gjelder antall branndøde, sier Kalheim i en pressemelding.

Uansett er oppfordringen klar: Sjekk at røykvarslere eller annet brannvarslingsutstyr fungerer som det skal nå før julen virkelig begynner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere