RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre saker oppklares

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Oslo-politiet har oppklarte færre saker hittil i år enn samme periode i fjor.

Oslo politidistrikt offentliggjorde i dag sin halvårsstatistikk. Tallene viser at antall anmeldelser første halvår i 2006 er 5,4 prosent lavere enn tallet for samme periode i fjor.

Til tross for at politiet får inn færre anmeldelser, går oppklaringsprosenten i Oslo ned - fra 24,3 prosent til 22,9 prosent.

Området som har størst nedgang i antall anmeldelser er vinningskriminalitet med 7,1 prosent. Anmeldelser for grovt tyveri har sunket med 14,1 prosent, mens grovt tyveri fra villa har en nedgang på hele 29,3 prosent. Det er også registrert færre grove ran både fra personer og forretninger.

Oslo-politiet opplever også en nedgang i saksbehandlingstiden for oppklarte forbrytelser. Per 1. juli 2006 har de brukt i gjennomsnitt 84 dager på å oppklare en sak, mot 108 dager første halvår i fjor.

- Dette er tall vi er veldig godt fornøyde med, uttaler fungerende politimester Roger Andresen.

Politiet vil i sommer fortsette med hyppige knivaksjoner for å gjøre byen tryggere.

- Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra publikum når vi foretar knivaksjoner for eksempel på utesteder natt til lørdag og søndag. Selv om vi ikke lenger finner så mange kniver ved disse aksjonene, fortsetter vi fordi aksjonene forebygger voldshandlinger, sier Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere