Frykt for storflom

Det er nå tre ganger så mye snø i fjellet som vanlig mange steder. Dersom vi får en bråvarm vår, kan det føre til storflom.

15.03.05 21:54

De heftigste snøområdene ligger på Vestlandet, i Trøndelag og enkelte steder i Troms.

Vår kan gi trøbbel
Smelter snøen langsomt, vil det ikke skape problemer, men en kjapp anmarsj av vår kan ifølge meteorologene bety trøbbel.

- Forholdene i de mest snørike områdene ligger absolutt til stede for storflom dersom det blir mye nedbør, sier senioringeniør hos NVE, Inger Karin Engen, til TV 2.

Og nedbør er det ventet. I dagene fremover mot påske skal flere nedbørsområder passere Sør-Norge.

- Det bli både mildvær, regn og slaps, men først og fremst i lavlandet, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Martin Grønnevet, til TV 2 Nettavisen.

Han kan imidlertid berolige alle som måtte være bekymret for at påskesnøen vil bli borte før påsken kommer.

- Det er mer enn nok snø å ta av, og det er ingen sjanse for at alt vil smelte, sier Grønnevet.

Surt i sør
Det blir mest sannsynlig en sur start på påsken for Sør-Norge, spesielt i vestlige strøk.

Nord-Norge får på sin side en bra start på Palme-helgen, med både sol og oppholdsvær.

Første søndag i påskeferien vil værsituasjonen imidlertid snu, og det dårlige været trekker seg nordover. Da er det Sør-Norges tur til å nyte solstrålene.

Vårstemning
Det vil nemlig mest sannsynlig bygge seg opp en høytrykksrygg de første dagene i påskeuken, som vil gi varmt, vårlig vær i hele Sør-Norge.

- Varselet er foreløpig usikkert, så den foreløpige konklusjonen er at vi får en variabel værtype over hele landet. Drar man til fjells, vil man garantert få fine dager innmellom. Så får man heller legge yatzy-turneringen til de grå dagene, sier Grønnevet til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.