RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Frykter 2 kr. per kWh

Sist oppdatert:
Norsk Industri frykter at strømprisen går opp fra dagens 1,22 øre per kilowattime og en nettleie på vel 41 øre til 2 kroner.

- Vi vil ikke skremme, men vi mener dessverre det er realistisk med en strømpris på 2 kroner kilowattimen til vinteren, i verste fall 3, sier infosjef Svein Thompson i Norsk Industri til VG.

Sjekk hvor og hvordan du får billigst strøm her.

Sliksparer du tusenvis.

Landsforeningen er tilknyttet NHO, og bygger analysen på følgende:

- Fem av ti svenske kjernekraftreaktorer står. Det utgjør en kjerne i den faste tilførselen og bidrar til at prisene stiger.

Svenske Statens kärrnkraftinspektion bekrefter at fire av reaktorene først er opp igjen i november/desember, mens en er midlertidig nede grunnet rutinekontroll.

I tillegg fremhever Thompson at Norge tappes for strøm i en periode man vanligvis bygger opp reserver, og at den lave fyllingsgraden vanskelig kan tas igjen selv med mye nedbør før snøen faller.

- Vi eksporterer strøm i en tid da vi virkelig skulle oppmagasinert og importert, sier Svein Thompson og viser til at Norge så langt i år har eksportert 1,8 milliarder kilowattimer men enn vi har importert.

Kraftmegler Håkon Knutstad i Bergen Energi tror ikke at forbrukerne må betale 3 kroner på kilowattime, men tror den kan komme opp i 2 kroner.

- Inkludert strømleie, avgifter og moms er det mulig i visse perioder til vinteren dersom vi får en tørr høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere