RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter 200 bjørner i Norge

Sist oppdatert:
Folk vil få seg en stor overraskelse når de forstår hvor mange bjørner stortingsflertallet vil ha i Norge, advarer Senterpartiet.

Antall binner som føder bjørneunger i Norge skal økes fra tre til seks til 15 binner. Det ble avgjort i forlik onsdag kveld mellom regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti om rovviltmeldingen.

Senterpartiet har nå funnet fram kalkulatorene, og regnet ut at økningen innebærer at det vil bli opp mot 200 bjørn i landet.

- 15 årlige bjørneynglinger betyr en 3-4-dobling av antall bjørner i forhold til det vi har i dag. Hvor mye bjørn dette blir, har nok ikke riktig gått opp for alle ennå, sier Senterpartiets miljøpolitiske talskvinne Inger S. Enger.

- Er det et problem at det blir mange bjørner?

- Det vil løpe masse vårkåte bjørner rundt binnene, det blir litt av en gjeng, sier Enger til TV 2 Nettavisen.

Spår en snarlig død
Hun tror ikke enigheten om rovdyrpolitikken mellom regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil vare lenge. Forliket betyr at en større del av Akershus legges inn i ulvesonen, i tillegg vil hele Oslo og hele Østfold legges inn. Det er enighet om at det skal være tre årlige ynglinger av ulv innenfor den nye sonen.

Tre ulvefamilier i svært befolkningstette områder vil garantert gi sterke konflikter også framover. Jeg tipper at Stortinget må gjøre om dette i løpet av 3-4 år, sier Enger.

Fornøyd med ansvarsdeling
Samtidig som Sp frykter at det nå skal bli mange flere rovdyr i Norge etter forliket, er partiet fornøyd med at kostnadene med rovviltpolitikken fortsatt skal ligge under Miljøverndepartementets budsjett.

- Det er ikke riktig å blande rovviltkostnader sammen med landbrukspolitiske virkemidler, sier Enger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere