Gå til sidens hovedinnhold

Frykter angrep på Nokas-rettssak

Sorenskriveren i Stavanger frykter for sikkerheten under Nokas-rettssaken, og vil holde rettslokalet hemmelig for å hindre at fluktforsøk blir planlagt.

Rettssaken etter Stavanger-ranet starter 19. september i år og vil vare i tre måneder. Det har tidligere blitt kjent at tinghuset i Stavanger ikke er stort nok for den omfattende saken.

Sorenskriveren i Stavanger leter nå etter lokaler som kan egne seg for rettsforhandlingene etter Stavanger-ranet. Tre fire steder skal være aktuelle.

Sorenskriveren i Stavanger sier til VG at stedet for rettsforhandlingene vil bli offentliggjort i august. Han gir uttrykk for at man frykter at vennene til de tiltalte vil forsøke å arrangere en flukt under rettssaken.

- En for tidlig offentliggjøring kan få konsekvenser for sikkerheten. Allmennheten skal få beskjed i god tid. Blant annet skal jo naboer varsles, sier sorenskriver Helge Bjørnestad til VG.

Ifølge avisen er det rykter om fluktplaner under rettssaken som gjør at politiet skal ha innført strenge sikkerhetstiltak rundt enkelte av de siktede. Flere av de siktede tilhører et knallhardt ransmiljø med base i Oslo.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken