RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter at E6 skal rase ut

Sist oppdatert:
Store sprekker i E6 skaper frykt for nye ras.

Gudbrandsdalen politidistrikt melder om små og store ras flere steder i politidistriktet fredag.

Ved Dombås sentrum er det frykt for ras etter at det fredag morgen ble oppdaget store sprekker i E6 like i nærheten av sentrum. Statens vegvesen har vært på stedet og frykter at deler av veien skal rase ut. Flere personer som bor i området er evakuert, melder gd.no.

- Vi fikk melding om sprekkene kl. 08.05 fredag morgen. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken gjennom et løp, mens det er omkjøring i det andre, melder operasjonsleder Ann Kari Sundgården ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Nettavisen klokka 12.30.

Venter på geolog
Politiet opplyser at tre boliger i området er evakuert på grunn av frykten for ras.

- Mesta har vært på stedet og undersøkt skadene, og vi venter nå på geolog, sier Sundgården.


Vis større kart

Politiet opplyser at de har mottatt meldinger om større og mindre ras flere steder i distriktet, både i Gausdal, Ringebu, Lom, Sel og Dombås. Bare i Sel og på Dombås er folk evakuert.

Ved Steindalsveien på østsiden av E6 like nord for innkjøringen til Otta i Sel kommune gikk det flere ras natt til fredag og fredag morgen. Flere eiendommer ble rammet av raset, og rundt 120 personer imellom 40 og 50 boliger ble evakuert. Rasene førte til omfattende materielle ødeleggelser, men ingen er meldt savnet eller skadet.

Økende vannføring
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om stor eller økende vannføring i de fleste vassdrag i de flomutsatte områdene i Buskerud, Hedmark, Akershus, deler av Oppland og langs Glomma i Østfold.

Les mer på NVEs hjemmeside.

NGI melder om økt fare for skred i bratte dalsider. De ber spesielt folk være oppmerksom dersom det dukker opp vann på uventede steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere