Frykter at Klaudija (10) er kidnappet

Foto: Adam Ihse/Privat (Scanpix/Nettavisen)

- Jeg har ikke kommet til Sverige for å miste mine barn, sier pappa Azem.

16.05.10 16:28

Klaudija (10) forsvant i 19-tiden fredag kveld. Hun hadde vært på lekeplassen sammen med brødrene sine, da hun sa hun ville gå hjem. Hun forlot lekeplassen, som bare ligger noen hundre meter fra hennes bosted, men kom aldri hjem til foreldrene. Foreldrene antok at datteren hadde gått til butikken for å kjøpe godteri, siden hun tidligere på dagen hadde fått en ti-kroning. Drøye to timer senere, i 21-tiden, ble forsvinningen anmeldt til politiet, skriver Expressen.

I 15.30-tiden søndag har jenta fortsatt ikke kommet til rette, og hun har nå vært savnet i snart to døgn.

Snakker ikke svensk
Klaudija og hennes familie flyttet til Sverige fra Beograd i Serbia for to måneder siden.

- Jeg har ikke kommet til Sverige for å miste mine barn. Det eneste jeg ønsker er å få tilbake min datter, sier Klaudijas pappa Azem til Aftonbladet.

Ingen i familien snakker svensk, og derfor hadde heller ikke Klaudija rukket å få noen jevnaldrende lekekamerater ennå.

- Derfor lekte hun alltid med sine brødre, forteller faren.

Stor leteaksjon
Siden midnatt fredag har politiet satt inn store ressurser for å lokalisere den ti år gamle jenta. Rundt 150 personer bestående av politi, militære, heimevernet og frivillige leter etter Klaudija. Politihestene Oden og Ozon kommer fra Göteborg for å bidra i søket, og hunder både fra politiet og forsvaret deltar.

Søket foregår i et avgrenset område.

- 75 prosent av de som anmeldes forsvunnet blir funnet innenfor en radius på åtte kilometer fra plassen der de senest ble sett, sier Mats Hvit ved politiet i Västra Götaland til Aftonbladet.

Sent lørdag kveld måtte leteaksjonen trappes ned, før den søndag morgen er i gang igjen.

Svenljunga er ikke stort, men det er mye skog og terreng å søke gjennom. Helikopteret, som blant annet med hjelp av varmesøkende kamera tar bilder av terrenget, kom opp i luften først lørdag ettermiddag, på grunn av at skyene tidligere hadde ligget for lavt, skriver Expressen.

Får ikke bli i Sverige
For noen uker siden begynte Klaudija på skolen, i en klasse for asylsøkende barn. Der skal hun ifølge faren ha trivdes og vært veldig glad.

Forrige onsdag ble hele familien innkalt til Utlendingsmyndighetene der de fikk beskjeden om at de ikke får bli i Sverige.

- Klaudija ble veldig lei seg, forklarer faren til Aftonbladet.

Gikk ut med bilde
Lørdag kveld gikk politiet ut med bilde og navn på Klaudija. Jenta har mørkt hår, og var kledd i blå joggebukser, en grå trøye og hvite joggesko.

Politiet mistenker nå kidnapping, skriver Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.