RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter barnas nye dopapir

Sist oppdatert:
Vann- og avløpsverkene frykter at et nytt toalettpapir for småbarn vil gjøre kloakkrørene potte tette.

- Det er bare tre ting som skal i klosettskåla: Bæsj, tiss og vanlig dopapir, sier vann- og avløpsdirektør Finn Johansen i Oslo kommune til Dagsavisen.

Problemet er at Procter & Gamble i mai introduserte Pampers Kandoo, våtservietter for barn mellom tre til sju år som har begynt å gå på do selv. Serviettene løser seg ikke opp i vann slik vanlig dopapir gjør. Likevel blir papiret kastet i do når Procter & Gamble markedsfører sitt produkt.

Produsenten, Procter & Gamble, er i dialog med både Svenskt Vatten og NORWAR om barnedopapiret.

- Det er lange ledningsstrekker i avløpsnettet og mange punkter hvor et slikt papir kan henge seg fast og tette igjen. Renseanleggene er dessuten ikke laget for å motta slikt papir, sier assisterende direktør Toril Hofshagen i bransjeforeningen NORWAR til Dagsavisen.

- I mange år har vi kjempet for å informere mennesker om at de ikke skal spyle ned noe annet enn toalettpapir i do. Procter & Gambles markedsføring, der våtserviettene skylles ned, forvirrer og ødelegger hele informasjonsarbeidet, sier Fredrik Vinthagen hos Svenskt Vatten til forbrukerbladet Råd og Rön.

Procter & Gamble bekrefter at selskapet er i dialog med både Svenskt Vatten og NORWAR om barnedopapiret.

- Vi prøver å forstå deres innvendinger bedre og håper å komme til løsninger, sier Ulla Iverstam i selskapets Norden-kontor i Stockholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere