*Nettavisen* Nyheter.

Frykter evakuering etter flom

Buldrende vannmasser flommer over elvebredder og veier på Vestlandet og spesielt store nedbørsmengder er ventet i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Folk kan bli evakuert utover dagen.

26.09.03 12:07

- Det er generelt mye vann over hele Vestlandet og det flommer over i mange elver og vassdrag, opplyser vakthavende Lars Evan Pettersson på Flomvarslingstjenesten i NVE til TV 2 Nettavisen.

Dette gjelder spesielt områdene mellom Sognefjorden og Nordfjorden, og omkring Geirangerfjorden.

Evakuering
Det er foreløpig ikke meldt om personskader eller skader på bolighus. Rakestad holder løpende kontakt med kommunene og fylkesmannens flomberedskap i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal utover dagen.

- Det er ventet store nedbørsmengder frem mot kvelden. Dersom det skulle bli nødvendig vil vi rådgi beredskapet i kommunene til flomblokkering av elver og vassdrag, og eventuelt vil folk bli evakuert, sier regionssjef Gunnstein Rakestad i NVE på Vestlandet til TV 2 Nettavisen.

Mot normalt
I Takle i Sognefjorden har det kommet 85 millimeter nedbør det siste døgnet, og i Modalen i Nordhordaland har det falt 72 millimeter nedbør. Bergen hadde 45 millimeter nedbør siste døgn.

- Dette er større nedbørsmengder enn normalt, sier Pettersson.

Krisetiltak
Fylkesmannens beredskap kjempet torsdag mot vannmassene ved Balddalselva i Norddal kommune på Sunnmøre. Vannet skapte oversvømmelse på samme campingplass som fikk store skader under den enorme flommen i august.

- Det ble innført strakstiltak for å hindre at vannet ikke skulle flomme over slik som i august. Sikringsfyllingen ble tettet og det ble kjørt på med fyllmasse. Det er omtrent 70 campingbiler på plassen, men det er bare meldt om lettere materielle skader, forteller NVE-sjef Rakestad til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.