*Nettavisen* Nyheter.

Frykter falske tips etter dusør-utspill

Foto: Foto: Knut Falch / SCANPIX

Politiet er redd for at Se og Hørs dusør på 100.000 kroner kan skape unødvendig ekstraarbeid for etterforskerne. Det kan også føre til bevegelse i de kriminelle miljøene, tror politiinspektør Iver Stensrud.

24.08.04 15:00

Tirsdag utlovet Se og Hør en dusør på 100.000 kroner for tips som kan føre til at Skrik og Madonna kommer til rette. Ifølge sjefredaktør Odd Johan Nelvik har ukebladet et sterkt ønske om at bildene skal komme uskadd tilbake til Munch-museet.

Også Oslo kommune vurderer fortløpende om de skal utlove en dusør. Ifølge NTB blir vurderingene tatt i tett samarbeid med politiet, men til nå har politiet sagt nei til å utlove dusør.

- Et slikt utspill har både fordeler og ulemper. Det kan føre til en strøm av falske tips som vi må bruke tid på å sjekke. Men samtidig kan det føre til en viss bevegelse i det kriminelle miljøet og dusøren kan virke som en katalysator, sier politiinspektør Iver Stensrud som leder etterforskningen etter Munch-ranet søndag.

- Må regne med media-stunt
Stensrud sier til TV 2 Nettavisen at denne saken er av et slikt format at slike medieutspill må man regne med. Han vi ikke ta stilling til om media bør unngå å blande seg inn i etterforskningen på denne måten.

- Det er uansett ikke aktuelt for politiet å utlove en dusør. Det har aldri vært et tema, sier Stensrud.

Direktør ved Munch-museet, Gunnar Sørensen, vil ikke kommentere Se og Hørs utlovde dusør. Han ønsker heller ikke å svare på om det vil bli aktuelt for museet å utlove en egen dusør.

En av politiets teorier er at ranerne vil bruke de stjålne maleriene for å kreve løsepenger. Tirsdag ettermiddag var det fremdeles ingen som har tatt kontakt, verken med museet eller politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Uten spor
Politiet står fremdeles uten avgjørende spor i ransetterforskingen. Etter det TV 2 Nettavisen erfarerjobbes det opp mot navngitte personer, men politiinspektør Stensrud understreker at ingen foreløpig har status som mistenkt eller siktet i saken.

- Vi jobber blant annet opp mot ransmiljøet, men ingen er tatt inn til formelt avhør, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.