Frykter flere MSN-virus

Virus som appellerer til folks nysjerrighet slik MSN-viruset som dukket opp mandag gjør, kan komme til å bli et stadig større problem i tiden som kommer.

07.03.05 22:58

Det tror sikkerhetssjef i Microsoft Norge, Ole Tom Seierstad.

- Såkalte «social attacks» kommer vi nok til å se mer av fremover, sier han til TV 2 Nettavisen.

Akiveres av bruker
«Social attack»-virusene trenger ikke inn i pc-en slik andre virus gjør, men aktiveres ved at mottaker selv åpner virusfilen som gjerne er sendt som et vedlegg. Tidligere florerte disse virusvedleggene på mail, men nå har de også funnet veien til MSN.

MSN Norge hadde mandag kveld ikke oversikt over hvor mange som i løpet av dagen var blitt rammet av viruset som lå gjemt i vedleggsfilen omg.pif. Det ferske viruset dukket første gang opp ved 7.30-tiden.

- Heldigvis er det de færreste av våre 1,1 millioner brukere i Norge som er rammet, sier portalsjef i MSN Norge, Helge Birkelund, til TV 2 Nettavisen.

- Vær forsiktig
MSN har på sin portal lagt ut en mal på hva de uheldige som har åpnet virusfilen skal gjøre.

- Vi anbefaler å først laste ned et program som fjerner viruset og deretter installere et såkalt antispider-program, sier Birkelund.

Han oppfordrer også alle MSN-brukere til å sørge for å alltid benytte seg av aller siste versjon av chatteprogrammet. Også gode antivirusprogrammer og brannmurer er et must for å sikre seg på best mulig måte.

For dem som ikke har blitt rammer gjelder det å ta sine forholdsregler:

- Får du tilsendt en fil fra noen av kontaktene dine spør dem hva det er og om det virkelig er dem som har sendt deg filen før du åpner den, sier Birkelund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.