RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter flere pågripelser i overgrepssak

Politiet tror det vil komme flere pågripelser i saken i Sør-Trøndelag hvor flere personer er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn. Etterforskningen fortsetter for fullt.

– Vi jobber videre med fullt trykk, sier politiadvokat Marianne Høyer i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det er mange etterforskere på saken, opplyser hun. Politiadvokaten tror det vil komme flere pågripelser etter hvert.

– Ja, jeg gjør det, og grunnen er at vi har pågrepet og siktet såpass mange allerede. Bakgrunnen er kommunikasjon på nett, med chatting, og per i dag har vi informasjon om flere mulige gjerningspersoner, sier Høyer til NTB.

Les også: Seks siktet i omfattende overgrepssak mot barn

Hun kan ikke si om politiet kjenner identiteten til noen av de mulige gjerningspersonene.

– Vi skal etterforske dette. Når vi mener det er grunnlag for å gå videre og sikte noen, vil vi gjøre det, sier Høyer.

Tre av mennene – to i slutten av 30-årene og én på rundt 50 år – ble torsdag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Politiet har akseptert kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett, men ba opprinnelig om fire ukers varetekt. Begrunnelsen for fengslingen er fare for bevisforspillelse.

Fra før sitter en mann i slutten av 20-årene i varetekt i saken. Han ble pågrepet i Trondheim 21. mai og varetektsfengslet i fire uker.

Den første som ble pågrepet av de fem siktede, var en mann i slutten av 40-årene. Han satt i varetekt i åtte uker, men ble deretter løslatt.

– Grunnlaget er at vi mener det ikke lenger er bevisforspillelsesfare. Men vi har opprettholdt siktelsen mot ham, sier Høyer.

Politiet opplyser at det dreier seg om millioner av bilder og tusenvis av filmer. Adresseavisen omtaler etterforskningen som den største overgrepsbildesaken i Sør-Trøndelag noensinne.

Det er også blitt avdekket overgrep i Norge. Det har skjedd i et annet politidistrikt, og saken etterforskes der. En person skal ha blitt pågrepet i forbindelse med denne etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere