RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter flere skadde nordmenn

Sist oppdatert:
UTENRIKSDEPARTEMENTET (TV 2 Nettavisen): Trolig er langt flere nordmenn skadd under flomkatastrofen enn de som er registrert så langt, frykter direktør i Sosial- og helsedirektoratet, Bjørn-Inge Larsen.

Så langt er mellom 20 og 40 nordmenn registrert skadd etter flomkatastrofen. Tallene er basert på nordmenn som har kontaktet norske myndigheter. I tillegg er det trolig flere som er innlagt som ikke har fått varslet myndighetene. Representanter fra den norske ambassaden tråler nå sykehusene i turistområdene i Thailand.

- Vi antar det ligger en del nordmenn skadd på sykehus i området som vi ikke har kjennskap til, sa direktør i Sosial- og helsedirektoratet, Bjørn Inge Larsen, på en pressekonferanse i Utenriksdepartementet onsdag.

- Våre helseteam må inn og kartlegge skadene, fortsatte han.

Kritisk
Blant skadene som er registrert, dominerer store sårskader, brudd og knusningsskader. Larsen frykter tilstanden kan være kritisk for flere av av de skadde.

- Vi må anta at den er det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Onsdag gikk det første av to fly til Thailand som skal hente skadde hjem. Flyet vil være framme ved 23-tiden norsk tid onsdag. Et nytt fly vil bli sendt torsdag. Flyene vil gå i skytteltrafikk til alle skadde nordmenn er kommet hjem.

Ifølge reglene skal nordmenn som blir sendt fra sykehus i utlandet isoleres for å hindre spredning av sykehusbakterier. Helsemyndighetene vil lempe på disse kravene for å få alle de skadde på norske sykehus så raskt som mulig.

- Dette er en uviktig regel i forhold til å få disse pasientene til norske sykehus, sa Bjørn Inge Larsen under pressekonferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere