Frykter flykaos

Møtet mellom flygelederne og styret i Avinor endte mandag kveld resultatløst. Styrelederen i Avinor frykter mer flykaos.

09.05.06 10:56

Sjansen for mer kaos i norsk luftfart økte i natt. Samtalene mellom ledelsen i Avinor og norsk flygelederforening brøt sammen etter uenighet på en rekke punkter. Styrelederen i Avinor, Anders Talleraas, tør ikke håpe på for mye.

Stor avstand
- Jeg er ikke utstrakt optimistisk på morgenen nå, men det kan også skyldes lite søvn, sier Talleraas til Kanal 24.

Men søvnmangel tatt i betraktning, avstanden mellom partene er stor.

- Avinor dårlig forberedt
Leder for i Flygelederforeningen, Rolf Skrede, sier de ikke når gjennom med sine synspunkter overfor ledelsen.

- Det er jo vanskelig tema det vi holder på med. Vi skal finne en tiltakspakke for å dekke opp for manko på over 100 flygeledere. Det sier seg selv at det ikke er lett. Men vi føler Avinor har vært veldig dårlig forberedt på den krisen som lenge har vært varslet , noe som nå er bekreftet av Avinor, sier Skrede til Kanal 24.

Ingen av partene vil konkretisere hva uenigheten dreier seg, men det skal dreie seg om unntaksordning som flygelederne inngikk med Avinor i 1996 for å øke produktiviteten. Nå er spørsmålet hvordan man skal forholde seg til avtalen som ble inngått for ti år siden.

- Stakk hodet langt fram
- Tallerås, opplever du flygelederne som urimelige i sine krav?

- Vi ga et tilbud der jeg følte at jeg stakk hodet veldig langt fram. Når det blei avslått, føler jeg at det er veldig vanskelig å komme fram til en fornuftig løsning, sier Talleraas.

Partene førte samtaler fra klokken 14 mandag til midnatt, uten å komme til enighet.

Møte i ettermiddag
Tirsdag ettermiddag blir det et møte mellom flygelederne og arbeidsgiverforeningen NAVO i tilknytning til selve lønnsoppgjøret. Dersom partene ikke kommer til enighet her, vil oppgjøret eventuelt gå videre til riksmeklingsmannen, melder Avinor i en pressemelding.

Forhandlingene i ettermiddag mellom NAVO og Norsk Flygelederforening (NFF) vil kun dreie seg om selve lønnsoppgjøret. Stabiliseringsavtalen som var tema for samtalene mandag vil ikke være tema, ifølge Avinor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag