RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for strømmen i nord

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Statnett jobber på spreng for å sikre strømforsyningen til Nord-Norge.

Uværet i Nord-Norge har skapt store problemer for Statnet. Ved hjelp med ekstra mye strøm fra Sverige har Statnett klart å opprettholde normalt levering til den nordlige landsdelen, men forsyningen er svært sårbar, melder Statnett i en pressemelding.

Helikopter måtte gi opp
En svært viktig kraftledning mellom Ofoten og Kobbelv i Nordland falt ut lørdag ettermiddag. Mannskaper fra Statnett har flere ganger forsøkt å komme seg ut i fjellet for å kartlegge og utbedre feil.

Statnetts mannskaper gikk søndag formiddag opp med helikopter i et forsøk på å finne feilen på ledningen, men måtte snu uten å nå målet. Været gjorde det umulig å komme så nær at det var mulig å få god nok oversikt over strekningen der feilen trolig ligger. Ledningen går på denne strekningen i fjellet, i flere hundre meters høyde.

Isproblemer
I Indre Troms er kraftproduksjonen redusert etter at Statkrafts anlegg Innsetverkene og Straumsmo kraftstasjon måtte stanse på grunn av ising i inntaksdammene.

Mannskaper fra Statkraft jobber nå for å få i gang noe av kraftproduksjonen ved anleggene. Lykkes dette, vil kraftforsyningen i nord være mindre sårbar enn den har vært i helga.

Store skader
Stormen Narve førte til store skader ved en transformatorstasjon i Salten. En spenningstrafo blåste over ende, men ingen av skadene fikk konsekvenser for brukerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere