Frykter for strømmen i nord

Foto: (Scanpix)

Statnett jobber på spreng for å sikre strømforsyningen til Nord-Norge.

22.01.06 20:11

Uværet i Nord-Norge har skapt store problemer for Statnet. Ved hjelp med ekstra mye strøm fra Sverige har Statnett klart å opprettholde normalt levering til den nordlige landsdelen, men forsyningen er svært sårbar, melder Statnett i en pressemelding.

Helikopter måtte gi opp
En svært viktig kraftledning mellom Ofoten og Kobbelv i Nordland falt ut lørdag ettermiddag. Mannskaper fra Statnett har flere ganger forsøkt å komme seg ut i fjellet for å kartlegge og utbedre feil.

Statnetts mannskaper gikk søndag formiddag opp med helikopter i et forsøk på å finne feilen på ledningen, men måtte snu uten å nå målet. Været gjorde det umulig å komme så nær at det var mulig å få god nok oversikt over strekningen der feilen trolig ligger. Ledningen går på denne strekningen i fjellet, i flere hundre meters høyde.

Isproblemer
I Indre Troms er kraftproduksjonen redusert etter at Statkrafts anlegg Innsetverkene og Straumsmo kraftstasjon måtte stanse på grunn av ising i inntaksdammene.

Mannskaper fra Statkraft jobber nå for å få i gang noe av kraftproduksjonen ved anleggene. Lykkes dette, vil kraftforsyningen i nord være mindre sårbar enn den har vært i helga.

Store skader
Stormen Narve førte til store skader ved en transformatorstasjon i Salten. En spenningstrafo blåste over ende, men ingen av skadene fikk konsekvenser for brukerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.