*Nettavisen* Nyheter.

Frykter for sykelønnsordningen

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) frykter for sykelønnsordningen i etterkant av SAS-konflikten.

- Gjennom lang tid har vi nå sett en tendens til at stadig flere yrkesgrupper ser ut til å anvende sykelønnsordningen som virkemiddel i en interessekamp gjennom det mange opplever som organiserte aksjoner. Mennesker med kroniske sykdommer og funksjonshemmede har lenge kjempet for å beholde dagens ordning i tider der den har vært under politisk press. Nå frykter vi at de stadige aksjonene fra grupper innen blant annet luftfarten vil kunne legge til rette for en ny debatt, sier Jarl Ovesen, assisterende generalsekretær i FFO.

- FFO frykter at stadige aksjoner der sykemeldinger ser ut til å være et virkemiddel til syvende og sist vil kunne ramme de som er mest avhengig av en velfungerende sykelønnsordning. Eventuelle innstramninger i ordningen vil ramme hardt funksjonshemmede og kronisk syke mener FFO, heter det i pressemeldingen fra FFO.

- FFO har i sin tid vært med å kjempe fram dagens sykelønnsordning, vi har kjempet for å beholde den og det er derfor vi nå advarer mot tilsynelatende aksjoner som vil kunne svekke eller uthule denne velferdsordningen som funksjonshemmede og mennesker med kroniske sykdommer er så avhengig av, sier Jarl Ovesen i FFO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.