RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tipsbilde

Frykter fotball-opptøyer i Bergen

Sist oppdatert:
Politiet er i høyberedskap etter nattens supporterbråk mellom Brann- og VIF-fans i Bergen.

(iBergen.no) : Kampen mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion søndag kveld karakteriseres som en høyrisikokamp. Tidligere oppgjør de to klubbene imellom har ført til slåsskamper i gatene både i Bergen og i Oslo, og supporterne har sågar gått løs på hverandre inne på stadion også.

- Forberedt på det som kommer
Politiet er i høyberedskap, og overvåker både lokale og tilreisende bråkmakere.

– Vi er forberedt på å håndtere det som kommer, og vil følge nøye med på hva som skjer utover dagen. Nå håper vi regnet og kampen bidrar til at dette går for seg på en grei måte, sier politiadvokat Tore Johan Sørland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Natt til søndag ble en rekke såkalte casuals pågrepet og satt i politiarresten i Bergen, etter bråk på Victoria pub i Kong Oscars gate i Bergen sentrum. Ifølge politiet oppstod det slåsskamper inne på puben, og flere ungdommer med tilknytning til det bergenske casuals-miljøet ble arrestert. Etterpå skal gjenværende bråkmakere ha gått løs på inventaret på utestedet. Det er også meldt om bråk på flere andre utesteder i Bergen i natt.

Ingen av de pågrepne er siktet for alvorlige forhold, og ble løslatt i dag.

Truet pressefotograf
En rekke tilreisende casuals har samlet seg på forskjellige utesteder i Bergen sentrum søndag ettermiddag. En gruppe tilreisende Vålerenga-supportere skal ved 14.30-tiden ha opptrådt aggressivt og truende overfor en pressefotograf utenfor utestedet Harbour på Torget. Supporterne reagerte på at de ble tatt bilde av, og skal ha truet med å ta fotoapparatet fra fotografen med makt.

Politiet rykket ut, men skal ikke ha pågrepet noen etter opptrinnet.

- Det hele ordnet seg heldigvis i minnelighet, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Har oversikt
Det er ventet store mengder tilreisende Vålerenga-supportere med både buss, tog og fly i dag. Politiadvokat Sørland mener politiet har god kontroll på faremomenter både blant de tilreisende fotballsupporterne og de som er hjemmehørende i Bergen.

– Er politiet til stede på togene som går fra Oslo til Bergen i dag?

– Jeg ønsker ikke å gå ut med detaljer om hvilke tiltak vi setter i verk, men jeg vil si at vi har god oversikt, sier Sørland.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere