RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Hells Angels i Bergen

Sist oppdatert:
Politiet frykter at den internasjonale mc-klubben Hells Angels er i ferd med å etablere seg i Bergen.

Unions gamle lokaler i Osveien 16 står tomme. Flere kilder bekrefter overfor BT at sentrale medlemmer har meldt overgang til en konkurrerende klubb, Hog Riders i Kjøkkelvik. Politiet frykter at det kriminelle mc-miljøet i Bergen samles for å oppnå målet om medlemskap i Hells Angels.

Hasjbeslag

Det er over to år siden politiet beslagla 30 kilo hasj i en bil utenfor Unions gamle lokaler på Nesttun. I går forklarte klubblederen seg for første gang om narkotikaen.

- Jeg er uskyldig. Hasjen var ikke min, sa 41-åringen da ankebehandlingen startet i Gulating lagmannsrett i går.

I mai i fjor ble han dømt til seks års fengsel for kjøp av de 30 kiloene. Bare to måneder etter domsavsigelsen ble han på ny arrestert. Da fant politiet tre kilo amfetamin og fem kilo hasj i bilen hans. Han innrømmet at dette stoffet tilhørte ham. Felles for de to narkotikabeslagene er at stoffet kom fra Oslo. Politiet mener avsenderen heter Hells Angels. På en av pakkene fant de fingeravtrykket til et Hells Angels-medlem.

Kjemper imot

I politikretser betegnes Hells Angels som en kriminell bande, og i Bergen har man i årevis kjempet mot at klubben skal få etablere seg. Nå frykter man at dette er i ferd med å skje.

Hog Riders MC forlot i fjor sine gamle lokaler i Gravdalsveien og flyttet inn i et gammelt fabrikkbygg i Kjøkkelvik. Med på flyttelasset ble flere medlemmer av Union MC. Politiet tror en Hells Angels-sympatiserende klubb er i ferd med å vokse frem i Kjøkkelvik. For to uker siden arrangerte Hog Riders vinterfest. Politiet var på plass og sjekket identiteten til gjestene. Hele 45 prosent av de 200 personene politiet kontrollerte, har vært involvert i kriminell aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere