*Nettavisen* Nyheter.

Frykter henleggelser i Lommemannsaken

Politiet frykter de må henlegge flertallet av sakene mot den antatte «Lommemannen».

31.01.08 08:25

Etterforskerne av Lommemannen-saken frykter at flertallet av overgrepssakene mot den antatte Lommemannen må henlegges på grunn av mangelfulle bevis, melder TV2 Nyhetene.

- For å ta ut en tiltale så skal enhver tvil være borte. Så det er klart at man må være forberedt på at politiet ikke klarer å skaffe tilstrekkelig bevis for at det tas ut en tiltale for så mange forhold, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo til TV 2 Nyhetene.

Den antatte Lommemannen er så langt siktet for 11 overgrep, men politiet mener at han står bak så mye som 160 overgrep. For at politiet skal kunne knytte den siktede 55-åringen til sakene, er de avhengig av fotokonfrontasjon.

Men å skulle foreta en fotokonfrontasjoner overfor mennesker som for flere år siden skal ha blitt utsatt for et overgrep byr på problemer, og politiet er engstelige for at mange av barna ikke vil gjenkjenne 55-åringen på grunn av tidsavstanden.

- Det er snakk om overgrep av barn i alderen seks til tolv. Ting kan glemmes, fortsetter Berg til TV2 Nyhetene.

Etterforskningen av den antatte Lommemannen ledes fra politihuset i Follo, men etterforskerne får lite hjelp fra den siktede 55-åringen.

- Etterforskningen går for så vidt sin gang uten hans forklaring, men det er klart at det vil ta lengre tid fordi han ikke er villig til å forklare seg om det vi ønsker forklaring på, forteller Berg.

Tor Erling Staff, som forsvarer den siktede mannen, mener det blir feil av politiet å frykte for henleggelser i lommemann-saken når de ikke har fellende bevis.

Se video på TV 2 Sumo:

213629

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag