RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter justismord med ny lov

Sist oppdatert:
Påstander om vold eller overgrep være nok til at foreldre mister samværsretten til sine barn. Advokat John Christian Elden frykter justismord om det nye forslaget til barnelov går gjennom.

Når mor og far går fra hverandre, blir det ofte kamp om barna. Og i kampen hagler det gjerne med beskyldninger, melder TV 2 Nyhetene.

Delt syn
Ifølge Sonja Cassidy i Foreningen 2 foreldre er det i et av to tilfeller ikke grunn til å straffeforfølge påstander om incest.

- Jeg er trygg på at dette forslaget er skritt i riktig retning fordi det åpner for mer for skjønn, sier advokat Roar Vegsund til TV 2 Nyhetene.

Selv om altså det er mindre sannsynlig fare for vold eller overgrep, kan foreldre miste samværsretten etter det nye lovforslaget.

Det er stikk i strid med allmenn rettspraksis.

Justismord
Advokat John Christian Elden frykter justismord:

- Barn vil bli fratatt samvær med den av foreldrene som ikke har den daglige omsorgen hvis det kastes frem anklager. Sånn kan ikke barn ha det, sier han til TV 2 Nyhetene.

Les mer om lovforslaget her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere