RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter kaotisk trafikk

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flom og ferieutfart er ingen god kombinasjon. Statens Vegvesen frykter kaos. Hold deg oppdatert!

Fredag er starten på den tradisjonelle fellesferien. Kombinert med mange flomstengte veier, frykter Statens Vegvesen kaotiske tilstander flere steder på Østlandet.

- Vi ser for oss at det kan komme til å bli mye trafikk, en del kø og kaotiske tilstander, medgir vaktoperatør Kristin Våsjø ved Veitrafikksentralen Sør.

Skal du ut og kjøre i dag? Oppdatert informasjon om hvilke veier som er stengt, samt alternative omkjøringsmuligheter, finner du her (ekstern lenke)

Tidlig fredag morgen var fortsatt 18 veier i Buskerud og Vestfold stengt. I tillegg er fortsatt Myntbrua i Kongsberg stengt på grunn av flom.

- Utfarten i vårt område er størst på E18 sørover. Vi venter kø fra Bergsenga sør for Drammen hvor trafikken snevres inn til tofelt. Regn også med kø nedover i Vestfold ved Tønsberg, Sandefjord og Larvik-området. Også selvfølgelig langs riksveg 313 gjennom Holmestrand, sier Våsjø.

E18 åpner
E18 gjennom Vestfold åpnes i løpet av dagen og senest innen klokka 20 på kvelden lover Vegvesenet.

- De har jobbet intenst i hele natt for å bli ferdig og vil fortsette utover dagen, forteller Våsjø ved ved Veitrafikksentralen.

I første omgang blir trafikken på den gjenåpnede E18-strekningen kjørt på fire felt, bortsett fra gjennom Hankekleivtunnelen og Løkentunnelen. Der blir det toveistrafikk i de nordgående tunnelløpene.

E134 stengt
Vannstanden i Numedalslågen ved Kongsberg er på vei nedover, men toppen i de nedre delene av vassdraget forventes å komme fredag.

Unik tjeneste: Sjekk været på mobilen
GRATIS OPPSETT: Følg utviklingen på mobilen

Flomproblemene har også rammet de nederste delene av Drammensvassdraget. Torsdag ble en campingplass i Hokksund evakuert og det ble også bestemt å stenge E134 mellom Hokksund og Mjøndalen inntil videre.

- Det er såpass mye vann i veibanen er man har valgt å stenge. Vi vet ikke hvor lang tid det vil gå før veien åpner igjen, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Fredag er det stort sett forventet oppholdsvær i disse områdene, men vannstanden i de nedre delene av Drammensvassdraget vil først kuliminere lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere