Frykter mafiatilstander i Norge

Økende gjengkriminalitet blant innvandrere kan føre til mafiatilstander i Norge.

Det er konklusjonen i en rapport laget for Kommunaldepartementet.

- Den etnisk baserte gjengkriminaliteten kan gi Norge de samme problemer som USA har hatt med mafiaen. Samfunnet, og aller mest innvandrerne selv, vil kunne bli hardt rammet, sier forsker og dr. polit. Inger-Lise Lien ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR) til Aftenposten.

Hun er nå i ferd med å lage ferdig en forskningsrapport på oppdrag fra Kommunaldepartementet. Rapporten handler blant annet om hvordan innvandrermiljøene selv bekjemper gjengdannelse.

Lien påpeker at gjengkriminaliteten er et voksende problem, og viser til at ikke minst de pakistanske og somaliske innvandrermiljøene selv er bekymret over utviklingen.

- Ser vi på ungdom under 19 år som blir siktet for kriminelle handlinger i Oslo, er dessverre innvandrere i stor grad overrepresentert. I enkelte bydeler i Oslo; Furuset, Stovner og Gamle Oslo, har gjengkriminaliteten bitt seg fast. At kriminelle gjenger blir faste organisasjoner, er i internasjonal forskning et kjennetegn på mafiastrukturer som er i ferd med å bygges opp, slår hun fast.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.