*Nettavisen* Nyheter.

Frykter ny gjengkrig i Oslo

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Skuddet som traff en 20-åring i hjertet kan være starten på en ny voldsbølge.

24.10.08 10:53

Politiet frykter en voldsbølge og ny gjengkrig i Oslo etter skyteepisoden som førte til at en 20 år gammel mann nær ble drept natt til torsdag, skriver Dagsavisen.

Les også: Skutt midt i hjertet

Mannen ble funnet utenfor en oppgang rett i nærheten av Ullevål sentralsykehus, og ble lagt på operasjonsbordet etter svært kort tid. Politiet karakteriserte det senere som et mirakel at han overlevde skuddet.

- Vi vet ikke om det er resultat av gjengoppgjør, og har foreløpig ikke funnet noe klart motiv. Det vi vet er at skuddet som traff 20-åringen var avfyrt på en måte som gjør dette til et klart drapsforsøk. Og sett i lys av den siste tidens hendelser er det naturlig for oss å kartlegge disse og se om skytingen er en del av en eskalerende konflikt mellom ulike miljøer i Oslo, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til avisen.

Politiet undersøker nå om skyteepisoden på Nedre Ullevål kan settes i sammenheng med et oppgjør på Furuset for ti dager siden, hvor en mann ble skutt i magen.

Dette var et oppgjør mellom ungdommer som er tilknyttet ulike gjengmiljøer på Grønland og Furuset.

20-åringen som ble skutt natt til torsdag befant seg i timene før skuddet i en leilighet sammen med to menn fra Somalia. Rohde bekrefter at alle tre er såkalte kjenninger av politiet.

Ingen var torsdag pågrepet for skyteepisoden på Nedre Ullevål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.