*Nettavisen* Nyheter.

Frykter nye opptøyer

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

- Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter!

14.01.09 19:21

PARKVEIEN (iOslo.no): Butikker i Oslo sentrum har fått beskjed om å rydde inn løse gjenstander for å hindre skadeverk.

Årsaken er at det er varslet en markering foran den israelske ambassaden klokken 16. Ungdomsgrupper med blant annet utgangspunkt i Blitz-miljøet skal stå bak markeringen.

Tips oss: Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930. Send e-post til vaktsjef@nettavisen.no eller ring 21006010.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått informasjon om denne markeringen. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier informasjonsrådgiver Jørn Kristian Jørgensen ved Oslo politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Nettavisens reporter på stedet, sier klokken 17 at det er et stort oppbud av politi ved den israelske ambassaden og at Parkveien er sperret i begge retninger.

- Det er ikke en eneste demonstrant å se, sier Trine Stalsberg, Nettavisens reporter.

En kilde som kjenner Blitz-miljøet sier til Nettavisen at det startet et møte på Blitz klokken 16.

- Etter møtet skal de gå til ambassaden, sier kilden til Nettavisen utenfor ambassaden.

Tre andre personer som Nettavisen treffer ved ambassaden sier at de har hørt at det skal være en demonstrasjon ved ambassaden, men de vet ikke hvor eller når.

- Det skal være et møte klokken 18 på Blitz, sier den ene til Nettavisen.

- Vær varsomme
Politiet har ikke mottatt søknad om noen demonstrasjon torsdag.

- Vi har ikke fått noen meldinger om noen demonstrasjon, ingen har søkt om å demonstrere. Politiet har vanlig beredskapsmengde, sier informasjonssjef Unni Grøndal til Nettavisen.

Administrerende direktør i OHF, Morten Fure, bekrefter overfor tv2nyhetene.no at de har varslet butikkene.

- Vi ber butikker være varsomme i forbindelse med dagens markering. Det vil si at de rydder inn skilt og løse gjenstander utenfor butikken. Preventive aktiviteter for å begrense skadene, og trygge ansatte og kunder, sier Fure.

Også lørdag
Blitz har også varslet at de vil kjøre en ny Gaza-demonstrasjon førstkommende lørdag klokken 13 foran Stortinget, ifølge deres hjemmesider.

«Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter. Vi mobiliserer derfor til videre lørdagsdemonstrasjoner. Vi ønsker at flest mulig folk og organisasjoner tilslutter seg,» skriver en ikke navngitt person på Blitz` offisielle hjemmeside.

Opprørsgruppen Blitz har ikke tenkt å gi seg etter massearrestasjonene, ramponeringen av butikker, losjen, angrep på politiet og lignende.

- Bli med og demonstrer! oppfordrer de.

130 innbrakt
«Israels brutalitet har ingen grenser! Til nå ligger nærmere 1000 palestinere døde i Gazas gater. Tusener er lemlestet for livet. Flere tusen er skadet. Det er nå viktig å holde presset oppe! Vi fortsetter å vise vår motstand mot de israelske massakrene i Gaza,» skriver de videre.

Blitz var sentrale i den svært voldsomme demonstrasjonen på lørdag, da 130 personer ble innbrakt av politiet. Ti av disse var under 16 år gamle.

Flere forretninger ble også ramponert under demonstrasjonene.

På CNN
Frilanser Vegard Paulsen rykket ut og fikk med seg den forrige demonstrasjonen.

Deretter ble videoen han filmet vist på CNN.

- Jeg rykket ut da jeg så at det gikk til helvete, sier Paulsen til iOslo.no.

Paulsen er tidligere programleder for TV2s Sonen, og har vært med på noen få fartsfylte oppdrag før som frilansreporter.

- Det var en merkelig opplevelse å komme til Slottsparken, hvor det var fyrverkeri og flere tusen demonstranter. Da var det bare å begynne å filme. Jeg hadde ingen beskyttelse på meg, men jeg hadde med meg snowboardbriller, sier han.

Se videoen til Vegard her og bilder fra demonstrasjonen lenger ned.

HTML EMBED

1397

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.