*Nettavisen* Nyheter.

Frykter nytt norsk drap i Pakistan

Barna til en norsk 63-åring frykter at familien hans i Pakistan har drept ham. Torsdag ble liket gravd opp.

29.08.06 11:55

Barna til en norsk-pakistansk 63-åring frykter at faren deres ble drept av sine egne slektninger, da han besøkte hjemlandet i i februar. I går ble graven åpnet, to måneder etter hans død.

Mange naboer lurte på hvor det ble av den stille norsk-pakistaneren som bodde alene på Torshov i Oslo. Mannen reiste på ferie til Pakistan før sommeren, men kom aldri hjem igjen.

- Jeg har hørt at han døde av hjerteinfarkt, sier nabodama til TV 2 Nyhetene.

63-åringen døde nemlig plutselig i slutten av juni. Barna i Norge fikk sjokkbeskjeden om at faren lå død på et sykehus i Pakistan. De reiste umiddelbart, og rakk begravelsen hans.

Den norske datteren mistenkte straks at noe var galt. Avdødes søster sin mann og sønnene fikk plutselig en stor del av arven, mens barna i Norge fikk svært lite.

Da ble norske myndigheter koblet inn. Utenriksdepartementet var i dag svært ordknappe.

- Ambassaden bistår familien i denne saken. Men siden dette er under politietterforskning, kan vi ikke kommentere noe utover det, sier fungerende pressetalskvinne Trine Broe-Andersen i Utenriksdepartementet.

Mistanken om at noe var galt ble forsterket da den norske ambassaden i Pakistan fant ut at slektninger hadde to forskjellige versjoner om hvor 63-åringen hadde tilbrakt sine siste timer.

Datteren i Norge anmeldte derfor flere menn i fars familie for drap. I går ble graven til mannen åpnet for ny obduksjon, etter rettslig kjennelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.