RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter panservåpen på avveie

Våpen med nok ildkraft til å trenge gjennom 20 cm armert betong på 800 meters avstand kan ha kommet det kriminelle miljøet i hende.

Dette skriver bladet Politiforum, i følge Aftenposten. Slike våpen er forbudt i USA, men de selges fortsatt over disk i Norge til personer med plettfri vandel.

- Hvis en tjenestemann som er utstyrt med det nyeste verneutstyret blir truffet, vil skuddet gå tvers igjennom. Det samme gjelder for pansrede kjøretøy. Vi snakker om våpen som kan skyte ned fly, sier Anders Snortheimsmoen, sjef for beredsskapstroppen til avisen.

Politiet har enda ikke beslaglagt noen slike våpen, men antar at de finnes der ute. I Sverige ble et våpen beslaglagt i forbindelse med et bankran for en stund siden.

Ammunisjonen til våpenet, Mk211, ble utviklet av Norge i 1981. Både Den norske Fredskomité og Det internasjonale Røde Kors jobber nå for et totalforbud mot ammunisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere