RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter preste-fall fra prekestolen

Riksantikvaren frykter at prekestolen i Mariakirken i Bergen skal falle ned slik at presten går på trynet. Til og med sikkerhetssone er innført.

Derfor har de bestemt at sokneprest Otto Odland ikke får lese juleevangeliet fra prekestolen julaften. Han må stå på kirkegulvet.

- Prekestolen er i svært dårlig forfatning, og i ferd med å løsne fra murveggen. Den store trebjelken, som fester prekestolen fra 1676 fast i murveggen, er i ferd med å tæres opp og løsne. Av frykt for at prekestolen skal falle ned, har vi anbefalt at den ikke brukes i tiden fremover. Det er også innført en egen sikkerhetssone rundt prekestolen, sier seniorkonsulent Sjur Mæhlum hos Riksantikvaren til Bergens Tidende.

Ifølge avisen er den unike prekestolen er påført så store skader at den er stengt på ubestemt tid. Prekestolen ble trolig bygget i Tyskland eller Holland tidlig på 1670-tallet.

1000 menneskene ventes til kirken i julen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere