RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter psykiatriske pasienter

Foto: Illustrasjon Scanpix
Sist oppdatert:
Ansatte ved Sanviken sykehus i Bergen er redde for å gå på jobb. Arbeidsmiljøet er elendig ved avdelingen for de farligste pasientene ved det psykiatriske sykehuset.

En rapport fra Arbeidstilsynet taler et klart språk. Sikkerhetsavdelingen ved det psykiatriske sykehuset Sandviken sykehus, er i krise. Stadig flere fagarbeidere slutter i jobben, og blir erstattet av ufaglærte. Høyt sykefravær og konstant overbelegg er hverdagen på avdelingen.

Straffer de kritiske
Det er også rapportert 1.020 episoder mellom pasienter og ansatte i løpet av 18 måneder. Ledelsen tar ikke klagene fra de ansatte på alvor, og straffer dem som er kritisk til ledelsen, skriver Bergens Tidende.

- En ting er sikkerheten til de ansatte, med dette er også et overgrep mot pasientene. De får ikke den behandlingen de har krav på. Pasienter blir feilmedisinert fordi vi ikke har folk til å gjøre de rette observasjonene. Vi skal drive et miljøterapeutisk tilbud, vurdere realitetskonfrontering, skjerming og så videre, sier vernepleier Øyvind Hauge til avisen.

Han er sterkt kritisk til hvordan sykehuset drives og har sagt fra til ledelsen flere ganger. Hver gang har han opplevd å bli sanksjonert. I Arbeidstilsynets rapport får sykehuset varsel om pålegg når det gjelder ledelsen.

Stor rømningsfare
Sandviken sykehus har noen av landets farligste pasienter innlagt - de som er for syke til å være i fengsel. Overfor NRK Hordaland forteller flere ansatte ved sykehuset at de er redde for å gå på jobb.

- Når en ser alvorlig svikt i rutiner, vil en jo selvsagt tenke seg om en gang eller to før en går på jobb, sier en ansatt ved sikkerhetsavdelingen ved sykehuset til NRK.

Han forteller at rømningsfaren etter hans mening har blitt større, og at det den siste tiden har blitt farligere å gå på jobb. Anne Kverneland Bogsnes, administrerende direktør i Helse Bergen, sier til BT at de tar saken svært alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere