*Nettavisen* Nyheter.

Frykter serievoldtekter

Politiet sjekker nå om helgens voldtekt kan settes i sammenheng med to lignende hendelser denne sommeren.

02.08.04 11:41

Samtidig etterlyser politiet i Grimstad to vitner som kan ha sett gjerningsmennene som voldtok en 23 år gammel kvinne like vest for Grimstad sentrum natt til søndag.

- Vi har opprettet kontakt med politiet i Telemark, men det er for tidlig å se om det er noen sammenheng, sier politistasjonssjef Dagfinn Fløystad i Grimstad til TV 2 Nettavisen etter helgens voldtekt utenfor Grimstad.

Hvis politiet mener at det er sammenheng mellom voldtektene, kan de stå overfor to personer som i løpet av få måneder har angrepet tre kvinner.

Tre overfall
Natt til lørdag 26. juni ble en 19 år gammel kvinne voldtatt av to menn i Skien sentrum. I likhet med voldtekten i Grimstad, var også disse ukjente gjerningsmennene sammen om voldtekten.

Natt til 24. juli ble en 24 år gammel kvinne forsøkt voldtatt av to menn i Skien sentrum. Kvinnen gjorde så kraftig motstand at gjerningsmennene ga seg, skriver Varden.

Det er disse hendelsene som politiet nå ser om har en sammenheng.

Syklet forbi åstedet
Politistasjonssjef Fløystad er svært interessert i å komme i kontakt med to vitner som var like ved åstedet da den 23 år gamle kvinnen ble voldtatt.

Den 23 år gamle kvinnen ble voldtatt i en skrent ved Vesterled som går fra Grimstad og vest mot E18. Voldtekten skjedde i 03.30-tiden, men politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som var i området mellom 03 og 04 natt til søndag.

- Vi ønsker oss kontakt med en syklist som trolig syklet forbi åstedet omtrent da voldtekten skjedde, sier Fløystad til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.