RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter serievoldtektsmann

Sist oppdatert:
Politiet frykter at en serievoldtektsmann går løs i Oslo etter at en 13 år gammel jente ble forsøkt voldtatt mandag.

Beskrivelsene jenta har gitt av gjerningsmannen, stemmer nemlig godt overens med det en ti år gammel jente fortalte etter at hun ble voldtatt ved Korsvoll skole i Oslo i fjor.

- Klart vi bruker opplysninger fra den forrige saken. Vi ser selvfølgelig at beskrivelsene er like når det gjelder alder, høyde og nasjonalitet. Men vi kobler ikke sakene ennå. Det er alt for tidlig å si om det er samme gjerningsmann eller to forskjellige menn, sier Anne Rynning Aasen, politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Høyeste prioritet

Politiet driver en intens jakt på mannen som forsøkte å voldta en 13 år gammel jente mandag ettermiddag. Saken har høyeste prioritet hos Oslo-politiet.

Jenta var på vei hjem fra Nordberg skole i Oslo, da en mann dro henne inn i skogen. Han skal ha forsøkt å voldta henne, men jenta greide å komme seg løs. Voldtekten i fjor skjedde i omtrent det samme området. Altså nok et likhetstrekk mellom sakene.

- Vi ønsker ikke å fokusere for mye på Korsvoll-saken. Jeg er redd vi da mister viktige opplysninger fra publikum. Og tips er vi helt avhengig av for å finne gjerningsmannen, sier Rynning Aasen.

Navngitte tips

Så langt har politiet fått inn bare tre tips etter at voldtektsforsøket ble kjent. Noen av tipsene går på personer som kan tenkes å stå bak.

- Stort sett er det tips på navngitte personer. Men det er ingen grunn til å ta av av den grunn. I den forrige voldtektssaken fikk vi inn over 100 tips, og 50 av dem gikk på navngitte personer, sier politioverbetjenten.

Ingen ble pågrepet som følge av navn-tipsene den gang.

Vaggende gange

I løpet av dagen vil politiet offentliggjøre en tegning av voldtektsmannen. Tegninger er laget på bakgrunn av de beskrivelsene 13-åringene har gitt i avhør. En tegning ble også laget etter Korsvoll-voldtekten.

Hun har beskrevet mannen som norsk, litt tykkfallen, ca. 20 - 25 år og rundt 180 cm høy. Han skal ha et kort, mellomblondt hår, være ubarbert, ha uren hud, grønne eller brune øyne og en rund ansiktsform.

- En opplysning som vi synes er veldig viktig, er at han var litt lut i ryggen og hadde en vaggende gange, som om det ene benet var litt kortere enn det andre, sier Rynning Aasen.

Han hadde på seg en brun og hvis collegegenser, hvor fargene gikk over i hverandre, samt at han hadde en mellomblå olabukse som var slitt på lårene og mørke sko. Dessuten snakket han oslodialekt.

Tips? Ring politiet på telefonnummer: 22 66 92 22

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere