*Nettavisen* Nyheter.

Frykter skader på bildene

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)

Refsnes Gods-eier Widar Salbuvik er lettet over at Munch-bildene er funnet, men har mottatt signaler fra politiet om at de bærer preg av røff behandling.

07.03.05 22:23

Idet hotell-eier Widar Salbuvik var på vei inn i studio til Redaksjon En på Marienlyst mandag kveld fikk han beskjed om at de tre bildene han hadde blitt fraranet søndag kveld var kommet til rette.

- Det var en stor overraskelse og en stor lettelse, sier Salbuvik til TV 2 Nettavisen.

Gods-eieren har ennå ikke fått anledning til å se bildene, men han har fått vite fra politiet at glasset er knust på et av bildene.

- Jeg er mentalt forberedt på noen skader. De er jo fjernet fra veggen med makt. De var festet med museumsbolter som man trenger spesialnøkkel for å få opp, forklarer han.

Salbuvik sier han har hatt det tungt det siste døgnet:

- Det var tyve timer som var ganske mistrøstige, men når vi oppsummerer så har ingen hos oss blitt skadet, og bildene er tilbake.

Hotell-eieren er forberedt på at det kan ta noen dager før bildene er tilbake på veggen, til glede for godsets gjester.

Nå håper han pågripelsene og beslaget i Oslo mandag, og den derigjennom bedrede oppklaringsprosenten for Munch-tyverier, vil virke avskrekkende på personer som går med planer om lignende forbrytelser.

- Jeg kan ikke se at det fins noe dummere å stjele. Det er høy risiko og uhyre vanskelig å omsette, sier Widar Salbuvik til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.