RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Stabæks nye våpen

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
- Vi drar ikke noe sted for å spille uavgjort. Vi vil slå Stabæk i kveld, sier Mons Ivar Mjelde.

(iBergen.no) Brann-trener Mons Ivar Mjelde vil ikke høre på røster som mener han har problemer i sesongstarten.

- Hadde du fått ett poeng før kampen, ville du latt være å spille den?

- Ikke tale om. Vi drar til Nadderud for å ta tre poeng så får tiden vise om vi klarer det, sier en aggressiv, kampklar Mons Ivar Mjelde til iBergen.no.

Som i fjor
Det har snublet på flere måter for bergenserne i seriestarten, men like fullt har de fått like mange poeng mot de tre motstanderne i år som de gjorde i tilsvarende kamper i fjor. I gullsesongen tapte Brann i Ålesund, slo Strømsgodset hjemme og spilte uavgjort mot FFK på Brann Stadion 16.mai.

Forskjellen er at da hadde Mjeldes mannskap full pott etter tre kamper. Nå har de stakkarslige fire poeng - men i fjor slo de Stabæk på Nadderud.

- Vi kjenner godt til Stabæks offensive kvaliteter og det blir helt klart en utfordring å demme opp for dem. De var sterke med Nannskog, Gunnarsson, Tschoy og Alanzinho og nå ser det ut til at de har fått enda et våpen i svensken Johan Andersson, sier en ettertenksom Mjelde som har tatt ut laget direkte etter motstanderen.

Cato er sikker
- På grunn av Stabæks bevegelige spisser må vi ha stor aggressivitet og duellstyrke i midten, derfor valgte jeg Azar Karadas og Kristjan Ørn Sigurdsson. Cato Guntveit kommer inn for Bjørn Dahl rett og slett fordi han sjelden sender en feilpasning. Mot Stabæk er det livsfarlig. De er god på kontringer, sier Mjelde.

- Robbie Winters?

- Robbie starter rett og slett fordi han kjenner vårt spillemønster bedre og fordi han er mer bevegelig. Det er mye vanskeligere å stoppe Thorstein hvis han har en bevegelig spiss ved siden av seg som du hele tiden må vite hvor er. Jeg tror de kan stelle i stand problemer for Stabæk-forsvaret.

Men det største spørsmålet er hvorvidt Håkon Opdal er fit for fight eller om det blir Tippeliga-debut fra start for Kenneth Udjus.

- Kenneth er klar. Han gleder seg til å spille om han får anledningen, sier Mjelde som tester Opdal både i formiddag og like før kampen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere