RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter store tap for jubileumsfest

Sist oppdatert:
Statens ekstrautgifter i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen kan komme opp i 40-50 millioner kroner.

Pengeproblemene for selskapet som står for 1905-festen fortsetter, skriver Aftenposten. Knappe to uker etter at hele styret i selskapet gikk av og ble erstattet, kommer det opplysninger om nye millionsprekker.

Da styret gikk, var underskuddet kommet opp i 27 millioner kroner, som Staten lovet å dekke. Nå tyder mye ifølge avisen på at Staten må dekke opp ytterligere 15 millioner i overforbruk i selskapet Hundreårsmarkeringen – Norge 2005 AS.

- Selskapet har brukt langt mer penger enn det de har disponert over, sier Jens Kristian Thune, som har overtatt som styreleder og ryddegutt i det statlige selskapet som står for hundreårsmarkeringen. Nytilsatt daglig leder Dag Dyrdal sier til Aftenposten at han er sjokkert over manglende økonomisk oversikt i selskapet.

- Her har det vært manglende bevissthet om hva man forvalter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere