RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter svarte spilleautomater

Sist oppdatert:
Fra 1. juli innføres det automatforbud i Norge. Lotteriltilsynet frykter svart spilling.

- Det er vasneklig å vite hva som skjer, men det er viktig å være oppmerksom på at det kan oppstå ulovlige miljøer i forbindelse med forbudet mot spilleautomater, sier rådgiver i Lotteri- og stiftelsestilsynet Kåre Eide til Handelsbladet.

Pengespillautomatene omsatte for 27 milliarder i 2005, og overskuddet går blant annet til idretten og veldedige organisasjoner.

Svenskene har monopolisert spillmarkedet, og i kjølvannet har det oppstått en svart spillindustri som ifølge Norsk Tipping omsetter for to milliarder kroner.

- Det er et stort antall automater som har solgt veldig bra som skal kobles ned, og kundegrunnlaget er jo der. Vi vet at noen allerede har fått tilbud om å selge automatene sine, uten at man helt vet hva de skal brukes til, sier Eide.

Kulturminister Trond Giske vil gi Norsk Tipping automatmonopol, og den saken behandles nå av EFTA-domstolen. Får Giske grønt lys, kan monopolet komme i gang i 2008. Alternativet kan bli et permanent automatforbud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere