Frykter svindelbevis er gått tapt

Denne taxisjåføren har svindlet kunder for 800 000 kroner.

Denne taxisjåføren har svindlet kunder for 800 000 kroner. Foto: TV 2

Taxikunder som mistenker at de er utsatt for kortsvindel oppfordres til å ta kontakt med politiet.

09.11.06 06:58

Om du har kjørt taxi med det som trolig er Norges frekkeste taxisjåfør bør kanskje du vurdere å kontakte politiet.

Politiet mistenker sjåføren i Oslo Taxi for å ha tappet minst 76 kort for over 800 000 kroner.

Flere kan være svindlet
Omfanget kan være større en det som hittil er oppdaget, og personer som mistenker at de kan ha vært utsatt for kortsvindel bes om å kontakte politiet.

- Vi ønsker kontakt med personer som har kjørt med Oslo Taxi og som har opplevd at kontoen deres er tappet i denne perioden, sier etterforskningsleder Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon til TV 2 Nyhetene.

Løslatt etter én dag
Oslo tingrett bestemte den 16. oktober i år at mannen skulle fengsles, men mangel på varetektsplasser gjorde at mannen ble løslatt allerede dagen etterpå.

Politiet frykter viktige bevis kan ha gått tapt.

- Fra vårt ståsted har dette vanskeliggjort etterforskningen. Den går nå mer på hans premisser, i stedet for at vi kunne kontrollert opplysningene han kom med til enhver tid, sier Olsen TV 2 Nyhetene.

Politiet mener den frekke norsk-afganeren har svindlet kunder i minst ett år. Da han ble pågrepet på jobb 13. oktober, fant politiet 36 kort under setet i bilen.

Utspekulert metode
Den 28 år gamle taxisjåføren fra Oslo Taxi skal ha spesialisert seg på berusede personer. Drømmekundene skal ha vært de som drikker mest. Etter at sjåføren har fått kunden hjem, trekker han bankkortet gjennom en ulovlig betalingsterminal.

Mens den berusede passasjeren taster kode følger sjåføren nøye med. Så stikker han kundens kort unna, og legger kortet til en annen person inne i taxikvitteringen. Dette er et kort han tidligere har stjålet. Mens kunden sover ut rusen, reiser taxisjåføren til nærmeste minibank. Med tildekket ansikt - tar han ut så mye penger han klarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.