RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter tannlegekrise

Omtrent 30 prosent av tannlegene i Distrikts-Norge vil i løpet av fem til seks år gå av med pensjon. Tannhelseutvalget frykter en krise.

Lederen for tannhelseutvalget, Endre Dingsør, krever at regjeringen må komme med både strakstiltak og mer langsiktige tiltak for å hindre at det blir en tannlegekrise i distriktene, skriver Nationen.

- Undersøkelser viser at så mange som 30 prosent av tannlegene i distriktene går av med pensjon i løpet av 5-6 år. Det er disse som utgjør den stabile og effektive tannhelsebehandlingen i distriktene, sier Dingsør.

I tannhelseutvalgets utredning som ble lagt frem i sommer, foreslo utvalget at myndighetene må regulere løyvene til tannlegene ved å gi færre løyver i Oslo og langt flere i Distrikts-Norge.

Distrikts-Norge har lenge slitt med å få tak i nok tannleger og tyske tannleger har blitt redningen, men når store deler av tannlegebestanden pensjonerer seg om få år vil selv ikke utenlandske tannleger kunne dekke behovet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere