RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter tapt kontroll over PST

(Foto: PST)
Sist oppdatert:
Domstolene vil få problemer med å kontrollere Politiets sikkerhetstjeneste (PST) dersom Regjeringens forslag til lovendring om politimetoder blir vedtatt, mener lagdommer og medlem i Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene, Kjersti Graver.

Av lovforslaget som ble lagt frem av justisminister Odd Einar Dørum før påske, går det frem at Regjeringen vil gi PST utvidede fullmakter til å bruke romavlytting. Det kan gi domstolene store problemer med å konrollere PST, mener Graver.

- Det er for meg som dommer et spørsmål om hva slags faktagrunnlag vi vil få og ta avgjørelsene på. Jeg regner med at vi her vil ha veldig mye fra PST og veldig lite fra andre kilder. Det gjør det i utgangspunktet noe problematisk, sier hun til NRK. Faren er at dommerne vil få så lite annet å bygge på at de blir nødt til å godta PSTs versjon, utdyper hun.

Også Advokatforeningen har advart mot forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere