RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter valg-hacking

Sist oppdatert:
Nye Kripos har avdekket et miljø av aggressive norske hackere. Nå advares det mot hacker-angrep i forbindelse med stortingsvalget. Se video.

Det Aftenposten som skriver dette i dag.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet advarer mot faren for hacker-angrep under det kommende stortingsvalget. Både departementene, politiet og andre statlige etater er blitt advart.

Hacker-miljøet som er avslørt, består av ungdommer somskal ha organisert et angrep mot nettstedene til VG, IT-avisen og to andre virksomheter i begynnelsen av august. Nettstedene ble satt ut av drift i timevis.

- Vi nøster nå videre i flere miljøer, opplyser politiadvokat Erik Moestue i Nye Kripos overfor Aftenposten.

Avdekkingen av hackermiljøet har fått Nasjonal sikkerhetsmyndighet til å frykte at blant annet formidling av valgrelatert informasjon kan bli utsatt for forstyrrelser på Internett.

- Erfaringer fra utlandet har vist at store nasjonale begivenheter ofte er et fristende mål for datahackere, sier informasjonsrådgiver Sofie Bruun i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere