*Nettavisen* Nyheter.

Frykter voldsoffer vil dø

Foto: (BA/OLAV SUNDVOR)

Mann (34) ble dunket inn i butikkvindu, slått og sparket før han gikk i bakken. Nå svever han mellom liv og død.

14.11.11 15:32

Det var utenfor Kløverhuset i Bergen at den 34 år gamle polakken ble dunket inn i et butikkvindu, slått og sparket før han gikk i bakken.

Mandag ettermiddag ble en 27 år gammel litauer varetektsfengslet for fire uker, siktet for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver BA.no.

I siktelsen står det at voldshandlingen «trolig vil medføre døden eller varig hjerneskade».

Offeret er innlagt på Haukeland hvor han holdes kunstig i koma. Etter det BA får opplyst er 34-åringen påført kraftig hjerneblødning.

Påstår det var selvforsvar

Litaueren har bodd to og et halvt år i Bergen og arbeider som maler for et firma. Lørdag kveld var han på julebord sammen med kolleger.

- Min klient beklager sterkt det som skjedde, men han påberoper seg nødverge, sier forsvareren, advokat Egil Jordan til BA.

27-åringen kjente ikke til offeret fra før. Han har forklart at han havnet i klammeri med polakken og en annen arbeidskollega av ham.

- Jeg er ikke så skyldig som jeg blir beskyldt for, skal siktede ha forklart i avhør.

- Blind vold

Mannen skal ha vært beruset. Politiet mener voldshandlingen skjedde helt uprovosert og har siktet ham etter en paragraf i straffeloven med en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

- Vi er fortsatt interessert i vitner til hendelsen. Det skal ha skjedd utenfor Kløverhuset på Strandkaien cirka klokken 02.00 natt til søndag, sier politiadvokat Trond Eide til BA.

Noen vitner har allerede forklart seg.

Etter det BA får opplyst skal noen av dem ha sett 27-åringen løpe etter en annen mann mot Lido-hjørnet hvor han forsøkte å sparke vedkommende.

- Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med dette vitnet, sier Eide.

Litaueren ble holdt igjen av andre vitner og han ble pågrepet av politiet klokken 0209.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.