Fryktet Drarvik skulle drepe

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal.

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal. Foto: Mari Bangstad (TV 2 Nettavisen)

Det kvinnelige sjikaneofferet skal ha vært redd for at ordfører Andreas Drarvik (65) skulle ta livet av henne.

17.01.06 11:24

SAUDA (TV 2 Nettavisen): Det kom frem da en venninne av den fornærmede kvinnen forklarte seg i Ryfylke tingrett tirsdag.

I perioden da Drarvik ble ilagt besøksforbud mot fornærmede, sa kvinnen til venner at hun trodde han skulle drepe henne.

- Hun sa hun var redd Andreas Drarvik, og sa rett ut at hun var redd han skulle drepe henne, fortalte kvinnen i retten.

- Hadde det tøft
Den permitterte ordføreren Andreas Drarvik er tiltalt for ti tilfeller av seksuelt krenkende og uanstendig oppførsel mot en kvinne i perioden 3. august 2003 til 30. januar 2005. Han er også tiltalt for ti tilfeller av simpelt skadeverk.

I tingretten tirsdag forklarte en venninne seg om hvordan den fornæmede kvinnen opplevde sjikanen. Venninnen fortalte i retten at fornærmede, søndag 13. februar, to uker før Drarvik ble ilagt besøksforbud, fortalte hun til venner at hun hadde hatt det veldig tøft de siste dagene.

La ut feller
- Hun har da funnet ut hvem det er som har skrevet på veggene, fordi hun har sett ham i garasjen, sa venninnen.

Om denne episoden fortalte fornærmede selv mandag at han hadde vært i garasjen hennes, uten å ta direkte kontakt.

I etterkant av dette fortalte kvinnen også til venninnene at hun hadde hatt en oppklaringssamtale med Drarvik. Det var etter dette at vennegjengen bestemte seg for å begynne å sitte vakt, i håp om å ta gjerningspersonen på fersken.

Venninnen forklarte seg tirsdag særlig om de såkalte fellene fornærmedes vennegjeng satte opp etter at de ble klar over konkrete mistanker mot Drarvik søndag 13. februar.

Tirsdag knytter det seg mest spenning til skrifteksperter fra Kripos, som har analysert Drarviks skrift opp mot de sjikanøse meldingene på fornærmedes husvegg.

Lange forklaringer og utspørringer fra aktor Thor Arne Reitan og forsvarer Anne Kroken, gjør at skriftekspertene først kommer inn etter lunsj.

Sov ved kvinnens hus

Under sin forklaring i retten på mandag, avviste Drarvik at det var han som skrev blant annet «hore» på huset til kvinnen. Flere personer har sett ordføreren i nærheten av kvinnens hus på kveldstid og nattestid. Han er også observert sovende i områder nær huset.

Dette forklarte Drarvik med at det var vanlig for ham å løse søvnproblemer ved å sove i bilen.

- Det var familien kjent med. Jeg har hatt det rimelig anstrengende over lengre tid, det blir som en spenning i kroppen, sa Drarvik.

Han understreket at et av stedene han gjerne parkerte for å sove, ligger i områder nær fornærmedes hus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.