*Nettavisen* Nyheter.

Fryktet voldsbande herjer

Nesten hver helg siden i høst har en gjeng ungdommer slåss og spredt frykt i Nordhordland. I helgen ble det åtte anmeldelser.

- De har gått en del neser for å si det slik. Ikke få ganger vi har vært på Haukeland, sier politioverbetjent Ove Hindenes ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Ingen av ofrene for banden har fått varige mèn, men det har nok mer med tilfeldigheter å gjøre.

Slåss med alt og alle
Gjengen på åtte ungdommer i alderen 17 til 25 år, har terrorisert uteplasser og privatfester i Nordhordland siden i høst. Nesten hver helg har politiet motatt anmeldelser på gjengen, som foreløpig ikke har latt seg skremme av noen.

- De er mobile og flytter seg rundt i hele distriktet. Rus både i fast og flytende form er innblandet hver gang, og det er ofte uprovosert vold de bruker, sier Hindenes til iBergen.no.

Åtte i helgen
I helgen var selvsagt banden på ferde igjen. Først ble en 18-åring banket opp på Flatøy. Mannen havnet til slutt på Haukeland sykehus. Så forflyttet gjengen seg til sin faste plass utenfor Shell-stasjonen i Knarvik, der de tok for seg en vekter. De var også innom et utested og banket opp en vakt, før de natt til søndag havnet i slagsmål utenfor Shell-stasjonen igjen.

- Vi har fått inn rundt åtte anmeldelser bare fra helgen, men ikke alle av disse går på vold.

Innfører nulltoleranse
Nå ser politiet i Nordhordland til Bergen for å få bukt med problemet.

- I Bergen har de et prosjekt på null-toleranse. Nå skal vi i gang med noe lignende her ute. Vi har satt inn ekstra ressusrer i helgene og kommer til å anmelde for drikking og alt annet som vi kan slå ned på, forteller Hindenes.

Flere av de voldelige ungdommene har voldsdommer på seg fra før, men nå håper politiet snart at kvoten til en ny fengselsstraff er fylt opp.

- Første dommen de fikk var kanskje betinget eller samfunnsstraff. Nå håper vi at flere blir satt innenfor murene, sier Hindenes til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag