RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full alarm på Flesland

Sist oppdatert:
Et SASBraathens fly med 88 passasjerer måtte søndag ettermiddag nødlande på Bergen Lufthavn Flesland.

Flyet, av typen Boeing 737, nødlandet etter at en signallampe viste feil med landingshjulene. Maskinen kom fra Alicante i Spania.

På Flesland ble det slått full katastrofealarm, og politi, ambulanse og brannmannskaper rykket ut.

Ifølge personer på Bergen Lufthavn gjorde flyet to flyninger forbi tårnet, som bekreftet at hjulene var ute.

Dermed tydet det meste på at det var en feil med signalet, og flyet gjorde en tilnærmet normal landing.

Air show
Det dramatsike opptrinnet skjedde med tusenvis av tilskuere. I helgen arrangeres nemlig Bergen Air Show, som i løpet av helgen har samlet mellom 30.000 og 40.000 tilskuere.

TV 2-reporter Mette Anthun befant seg på flyshowet på Flesland sammen med familien.

- Det virket svært dramatisk da alt som kunne krype og gå av redningspersonell, brannmannskaper og politi rykket ut på rullebanen, forteller Anthun.

Applaus fra tusener
Enda mer dramatisk ble det da SASBraathens-maskinen ved to anledninger kom flyvende lavt forbi tårnet, som skulle sjekke om landingshjulene var ute.

- Vi så flyet gå svært lavt to ganger, før vi da fikk beskjed om at det sannsynligvis ville gå bra, sier Anthun, som gir ros til personalet på Flesland.

- Det ble gitt svært god informasjon til oss på bakken, og da flyet hadde gjort de to lavtflygningene ble det over høytaleranlegget sagt at flyet ville lande, og at det helt sikkert ville gå bra, sier Anthun, som legger til at det ble full applaus blant de mange tusen tilskuerne da flyet udramatisk tok bakken.

- Normal landing
Kenneth Vikse i informasjonsavdelingen til SASBraathens forteller at det foreligger prosedyrer for håndteringen av passasjerer i slike tilfeller.

- Dette var en helt normal landing, og ingen kom til skade. Nå blir passasjerene tatt godt vare på av vårt personale, og får passasjerene all den informasjon de ønsker, sier Vikse til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere