RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Full fest uten vielse

Sist oppdatert:
Lørdag blir det fest og stor ståhei for Maybritt og Kåre Morten. Men bryllup blir det ikke, i denne omgang.

(iBergen.no): Hele Bergen og folk over hele landet har engasjert seg i debatten rundt det fargerike og funksjonshemmede paret Maybritt Stusdal Matre (33) og Kåre Morten Watne (46), som ønsker å gifte seg.

Paret ønsket i utgangspunktet å bli viet 5. mai i år, men Kåre Mortens daværende hjelpeverge satte en stopper for planene. Nå sier den nye hjelpevergen «ja», mens Folkeregisteret sier «vent». Myndighetene ønsker først en ytterligere informasjon og en grundig psykologutredning før de gir tillatelse til ekteskap.

- Bryllup vil ta sin tid
I mellomtiden har festplanene gått sin gang, i påvente av en avgjørelse. Den nye datoen for bryllup ble satt til kommende lørdag, 2. juni. Men nå er det endelig klart at den store festen, som blir finansiert av det kulørte magasinet Se og Hør, blir avholdt uten noen vielse i forkant.

– Det vil trolig ta sin tid før vi får vite om det blir bryllup. Svaret får vi først senere i sommer. Men vi er optimister. Psykologen har sagt at hun tror det blir bryllup til slutt, sier Maybritts mor, Ingeborg Matre, til iBergen.no.

Festen holdes på restauranten Aroma, like ved Fløybanen, klokken 15.30. 32 gjester er invitert, som alle er venner og familie av paret.

Skal vise seg for folk
Selve festen blir naturlig nok et lukket arrangement, men Matre sier Maybritt og Kåre Morten ikke skal gjemme seg vekk fra folk på det som tross alt blir en av de aller største dagene for paret, som har vært kjærester og forlovet i fire år.

– Vi håper at været blir nydelig, slik at de kan gå ut på Bergenhus til fotograferingen der, og spasere litt i sentrum før festen, sier Matre.

Maybritt og Kåre Morten er kjent for å kle seg i fargerike klær, hvor fargen bestemmes ut fra hvilken ukedag det er. Antrekkene på lørdagens fest er selvsagt i samsvar med systemet deres.

Gul kjole og sløyfe
– Lørdag er gul dag, og Maybritt har derfor funnet seg en flott gul kjole. Kåre Morten skal stille i sort dress, og får trolig hvit skjorte og gul sløyfe. Eller gul skjorte og hvit sløyfe. Vi er ikke helt sikre ennå, sier Matre.

Etter festen er planen at de to skal flytte sammen. Tidspunktet for dette er ennå ikke bestemt. Paret vil altså også jobbe videre for å få lov til å gifte seg.

– Skulle det bli bryllup, så blir det neppe en ny stor fest. Da går vi nok heller ut og spiser middag på et sted de liker godt, sier Matre.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere