RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full forvirring om dødsbrann

Sist oppdatert:
Brannen i Bratsberg, der et eldre ektepar døde, var påsatt, viser en ny brannfaglig rapport. En annen rapport sier brannen skyldes en kortslutning.

Parets 47-år gamle sønn har vært siktet for mordbrann på sine foreldre siden brannen på Bratsberg i Trondheim i september 2005. Politiet vil nå opprettholde mordbrannsiktelsen.

- Vi har i dag mottatt en rapport fra en rettsoppnevnt brannsakkyndig. Konklusjonen i denne rapporten er at brannen var påsatt, sier etterforskningsleder Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I rapporten, som er utarbeidet av brannmesteren i Tromsø, går det fram at brannen i våningshuset ble påsatt av brennbar væske, melder ANB.

- Arnestedet for brannen var i gangen i våningshuset, opplyser Lunde.

Annen konklusjon
For to dager siden ble politiet gjort kjent med innholdet i en rapport fra Eltilsynet. Den konkluderte med at brannen skyldtes en kortslutning i kabelen som fører strøm inn i huset.

Før jul kom også teknikere fra Nye Kripos med en rapport der det sto at brannen oppsto inne i huset, og at den skyldes bruk av bar ild.

Den tredje rapporten støtter altså opp om den konklusjonen som politiets sakkyndige har trukket etter å ha finkjemmet brannruinene av våningshuset.

Fortsatt siktet
- Vi har valgt å opprettholde siktelsen mot 47-åringen, sier Terje Lunde.

Etterforskningslederen sa tidligere i januar at politiet ville vurdere siktelsen når den branntekniske rapporten forelå. Men nå spriker altså brannårsaken i to forskjellige retninger.

- Det vi nå vil gjøre er å ha en totalgjennomgang av saken. Påtalemyndigheten og politiet trenger nå tid før vi kan trekke noen endelige konklusjoner her, sier Lunde.

Politiet skal nå gå igjennom alt materiale i saken, deriblant 79 vitneavhør. Dessuten gjenstår fortsatt avhør av noen få vitner i saken.

- Vi snakker om uker før vi er i mål, sier Lunde.

Avventer
47-åringen som er siktet for mordbrann oppholdt seg selv i huset da brannen brøt ut. Han kom levende fra det, mens hans foreldre altså omkom i brannen.

- Vi vil nå avvente gjennomgangen politiet skal ha av hele saken, sier 47-åringens forsvarer, advokat Gard Lyng til TV 2 Nettavisen.

Hans klient fastholder at han nekter straffskyld i forhold til politiets mordbrannsiktelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere