*Nettavisen* Nyheter.

Full forvirring om dødsbrann

Brannen i Bratsberg, der et eldre ektepar døde, var påsatt, viser en ny brannfaglig rapport. En annen rapport sier brannen skyldes en kortslutning.

12.01.06 07:46

Parets 47-år gamle sønn har vært siktet for mordbrann på sine foreldre siden brannen på Bratsberg i Trondheim i september 2005. Politiet vil nå opprettholde mordbrannsiktelsen.

- Vi har i dag mottatt en rapport fra en rettsoppnevnt brannsakkyndig. Konklusjonen i denne rapporten er at brannen var påsatt, sier etterforskningsleder Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I rapporten, som er utarbeidet av brannmesteren i Tromsø, går det fram at brannen i våningshuset ble påsatt av brennbar væske, melder ANB.

- Arnestedet for brannen var i gangen i våningshuset, opplyser Lunde.

Annen konklusjon
For to dager siden ble politiet gjort kjent med innholdet i en rapport fra Eltilsynet. Den konkluderte med at brannen skyldtes en kortslutning i kabelen som fører strøm inn i huset.

Før jul kom også teknikere fra Nye Kripos med en rapport der det sto at brannen oppsto inne i huset, og at den skyldes bruk av bar ild.

Den tredje rapporten støtter altså opp om den konklusjonen som politiets sakkyndige har trukket etter å ha finkjemmet brannruinene av våningshuset.

Fortsatt siktet
- Vi har valgt å opprettholde siktelsen mot 47-åringen, sier Terje Lunde.

Etterforskningslederen sa tidligere i januar at politiet ville vurdere siktelsen når den branntekniske rapporten forelå. Men nå spriker altså brannårsaken i to forskjellige retninger.

- Det vi nå vil gjøre er å ha en totalgjennomgang av saken. Påtalemyndigheten og politiet trenger nå tid før vi kan trekke noen endelige konklusjoner her, sier Lunde.

Politiet skal nå gå igjennom alt materiale i saken, deriblant 79 vitneavhør. Dessuten gjenstår fortsatt avhør av noen få vitner i saken.

- Vi snakker om uker før vi er i mål, sier Lunde.

Avventer
47-åringen som er siktet for mordbrann oppholdt seg selv i huset da brannen brøt ut. Han kom levende fra det, mens hans foreldre altså omkom i brannen.

- Vi vil nå avvente gjennomgangen politiet skal ha av hele saken, sier 47-åringens forsvarer, advokat Gard Lyng til TV 2 Nettavisen.

Hans klient fastholder at han nekter straffskyld i forhold til politiets mordbrannsiktelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.